Διαγωνισμός Μαγειρικής με Κορινθιακά Προϊόντα


εικόνα:η ομάδα των κριτών

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου ο Διαγωνισμός Μαγειρικής με Κορινθιακά Προϊόντα, στο πλαίσιο της 2ης Έκθεσης Κορινθιακών Προϊόντων.

Εννέα διαγωνιζόμενοι αντιπροσώπευσαν τον εαυτό τους και τις Κορινθιακές επιχειρήσεις όπου απασχολούνται. Οι επιχειρήσεις προέρχονται από όλο το νομό, όπως Αθίκια, Κιάτο, Μελίσσι, Λουτράκι και φυσικά την Κόρινθο.

Οι διαγωνιζόμενοι κρίθηκαν από επταμελή ομάδα αρχιμαγείρων και γευσιγνωστών -ανάμεσά τους και η γνωστή από την τηλεόραση κα Βέφα Αλεξιάδου.

Ορισμένα από τα φαγητά που παρουσιάστηκαν ήταν: προβατίνα με παπαρδέλλες και μυζήθρα, λαγός στιφάδο με καρύδια και σταφίδες, γίδα κοκκινιστή, σαλάτα με μελιτζάνα, ντολμαδάκια, γαρδουμπάκια,κοτόπουλο με τραχανά, τυρόπιτα κ.α.

Τα παραδοσιακά Κορινθιακά προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή των φαγητών ήταν: λάδι(ελαιόλαδο), σταφίδα, φέτα, μυζήθρα Αθικίων, ξινοτραχανάς, μελιτζάνες, παραδοσιακά καρυκεύματα όπως μαϊντανός, κρασί(κόκκινο και λευκό κρασί Νεμέας), εσπεριδοειδή κλπ.
Πρέπει να επισημανθεί ότι όλα τα φαγητά συνοδεύονταν από τοπικά κρασιά.

Νικητές του Διαγωνισμού ήταν οι:
1ο βραβείο: Διαμαντοπούλου Άννα, κοτόπουλο με τραχανά
2ο βραβείο:"Πευκάκι"
3ο βραβείο:" Το κουτούκι της παρέας", ντολμαδάκια και γαρδουμπάκια

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη. Μετά τη δοκιμή των κριτών το κοινό είχε τη δυνατότητα να γευτεί τα εδέσματα.



εικόνα:η γεμάτη αίθουσα του διαγωνισμού

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή