Διοξίνες σε Ιρλανδικό χοιρινό 2

Ο ΕΦΕΤ στις 12/12 εξέδωσε ένα ακόμα δελτίο τύπου σχετικά με το μολυσμένο με διοξίνες χοιρινό από την Ιρλανδία. Ακολουθεί απόσπασμα:
  • "Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου της 10ης Δεκεμβρίου 2008 και μέχρι σήμερα, έχει αποσυρθεί από την αγορά σχεδόν η συνολική ποσότητα της μορταδέλας, που διακίνησε η ελληνική εταιρεία «ΤΣΕΛΕΜΠΗΣ Β. & ΣΙΑ Ο.Ε. - ΑΥΛΟΣ». Συγκεκριμένα, από τη συνολική ποσότητα των 1.350 kg μορταδέλας έχουν αποσυρθεί περίπου 1.250 kg.
  • Η ελληνική εταιρεία «ΜΑΚΡΟ Cash & Carry», σε συνέχεια ενημέρωσης που είχε από τον ΕΦΕΤ, αποσύρει προληπτικά βοδινό κρέας, προέλευσης Ιρλανδίας, ώστε να διενεργηθούν όλοι οι σχετικοί έλεγχοι. Συγκεκριμένα, η απόσυρση αφορά σε τέσσερις κωδικούς βόειου Angus νωπού κρέατος και χωρίς να υπάρχουν εργαστηριακά αποτελέσματα, με ημερομηνία λήξης 05.01.2009, ήτοι φιλέτο (κωδικός 76700), μπριζόλα με οστό (κωδικός 76800), μπριζόλα άνευ οστού (κωδικός 76900) και κόντρα χωρίς οστό (κωδικός 77000). Η εταιρεία παρέλαβε περίπου 480kg, από τα οποία έχουν ήδη αποσυρθεί περίπου τα 200 kg. Η διαδικασία απόσυρσης συνεχίζεται. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με επίσημη δήλωση του αρμόδιου Υπουργού της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας το δυνητικώς επιμολυσμένο με διοξίνες βοδινό κρέας ανέρχεται περίπου στο 0.2% της συνολικής ετήσιας παραγωγής."
λέξεις κλειδιά: διοξίνες, Ιρλανδία, χοιρινό, διοξινες, διοξινεσ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή