Διοξίνες σε Ιρλανδικό χοιρινό

Πρόσφατα οι υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Ιρλανδίας (Food Safety Auhtority of Ireland-FSAI) ανακοίνωσαν ότι χοιρινό κρέας και παράγωγά τους βρέθηκαν μολυσμένα με διοξίνη.

Ορισμένα από τα μολυσμένα με διοξίνη προϊόντα (πρόκειται για μορταδέλλα και πεπερόνε) έχουν εισαχθεί και στη χώρα μας. Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί οι μεγαλύτερες ποσότητες έχουν ήδη αποσυρθεί από την αγορά.

Σύμφωνα με το χθεσινό δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ μόνο μία μολυσμένη παρτίδα διακινήθηκε στην αγορά. Πρόκειται για μορταδέλλα με την εμπορική επωνυμία «ALCISA» και με αριθμό παρτίδας 8325060. Διακινήθηκε στην αγορά από τις ακόλουθες επιχειρήσεις τροφίμων : «ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ», «Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε.», «ΑΦΡΟΔΙΤΗ Α.Ε.Ε.», «ΛΙΑΝΤΑΣ Χ. & ΣΙΑ Ε.Ε.», «ΖΛΑΤΙΛΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ», «ΚΥΖΙΡΙΔΗ ΑΦΟΙ», «ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ». Καλούνται όσοι έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ (10/12/2008) εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή