Ποιά τρόφιμα ανακλήθηκαν από τον ΕΦΕΤ το μήνα Δεκέμβριο

Το μήνα Δεκέμβριο ο ΕΦΕΤ διέταξε την ανάκληση χοιρινού κρέατος και προϊόντων του που προέρχονταν από την Ιρλανδία λόγω μόλυνσης αυτού με διοξίνες. Επίσης, για προληπτικούς λόγους αποσύρθηκε βοδινό κρέας προερχόμενο από την Ιρλανδία, ώστε να γίνουν εργαστηριακοί έλεγχοι.

Επίσης, μετά από τη διενέργεια ελέγχων, επέβαλλε πρόστιμα σε επιχειρήσεις τροφίμων που κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.
Το συνολικό ύψος των προστίμων είναι 110.000 ευρώ.

Μία από τις επιχειρήσεις στις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο έχει την έδρα της στο νομό Κορινθίας. Αντιγράφουμε από το δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ,19/12/2008:

"Πρόστιμο € 5.000 στην επιχείρηση εμπορίας και επεξεργασίας σταφίδας "ΚΑΚΑΒΕΤΣΟΣ - ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.", με έδρα την Τσάκριζα Σουλίου στο Κιάτο Κορινθίας, διότι μετά από καταγγελία διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση διέθετε τρόφιμα μη ασφαλή - επιβλαβή για την υγεία, συγκεκριμένα 348 κιλά σταφίδας, τα οποία και καταστράφηκαν"

λέξεις κλειδιά: διοξίνες, διοξινεσ, διοξίνεσ, κρέας, Ιρλανδία, ΕΦΕΤ, σταφίδα, ανάκληση

Σχόλια

Ο χρήστης Hotel Pappas είπε…
Μπράβο Ιωάννα!
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε σαν καταναλωτές ποιοι επιχειρηματίες παίζουν παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας και προσπαθούν να μας εξαπατήσουν.
Και πάλι συγχαρητήρια για την ανάρτησή σου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή