Ανάκληση δημητριακών πρωινού

Δελτίο τύπου ΕΦΕΤ, 14/05/2009

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση στην Ελλάδα τριών διαφορετικών προϊόντων, δημητριακών πρωινού (cornflakes), δείγματα των οποίων έδειξαν μετανάστευση της ουσίας 4-μεθυλοβενζοφαινόνη σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από τα μέγιστα επιτρεπόμενα όρια.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για προϊόντα τα οποία παρασκευάζονται από τη Γερμανική επιχείρηση "C. Hahne Muhlenwerke GmbH & Co. KG" και διακινήθηκαν μέσω της ελληνικής επιχείρησης "ΦΩΤΟΝΙ ΑΕΕ" και είναι τα εξής :

α) εμπορική επωνυμία : Hahne Flakes & Fruits, συνολικής ποσότητας 1800 τεμαχίων σε συσκευασία των 375 g με αριθμό παρτίδας BG L1 18:33 και ημερομηνία λήξης 25-04-2010

β) εμπορική επωνυμία : Hahne Cornflakes 0% Crystal Sugar, συνολικής ποσότητας 3240 τεμαχίων σε συσκευασία των 375 g, με αριθμό παρτίδας 02:53 L7 VS και ημερομηνία λήξης 25-04-2010

και

γ) εμπορική επωνυΕ.Φ.Ε.Τμία : Hahne Flakes & Fruits Joghurt Orange, συνολικής ποσότητας 1728 τεμαχίων σε συσκευασία των 375 g, με αριθμό παρτίδας JS L1 16:08 και ημερομηνία λήξης 30-03-2010.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων γνωμοδότησε ότι βραχυχρόνια κατανάλωση δημητριακών που περιέχουν την ανωτέρω χημική ουσία δεν προκαλεί βλάβες στην υγεία του ανθρώπου.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που ήδη έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.



λέξεις κλειδιά: ΕΦΕΤ, δημητριακά πρωινού

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή