Απλοί και καθημερινοί τρόποι άσκησης

Η καθιστική ζωή είναι ένα από τα σημαντικότερα αίτια της παχυσαρκίας.

Στο παρελθόν οι άνθρωποι μπορεί να μην είχαν χρόνο για γυμναστήριο και σπορ αλλά εργάζονταν περισσότερο χειρωνακτικά, περπατούσαν μέχρι το σπίτι τους και ανέβαιναν τις σκάλες. Έτσι, με αυτή την καθημερινή γυμναστική, διατηρούσαν το σώμα τους σε καλή φυσική κατάσταση.

Σήμερα έχουμε αρκετές διευκολύνσεις στη μετακίνηση (αυτοκίνητο, ασανσέρ, κυλιόμενες σκάλες κ.α), που σίγουρα είναι χρήσιμες, αλλά πολλές φορές μας οδηγούν στην τεμπελιά και την ακινησία.

Καλό θα ήταν να κάνουμε χρήση των μέσων αυτών όταν είναι απαραίτητο κι όχι να κάνουμε κατάχρηση. Δεν είναι αναγκαίο να χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο για να μετακινούμαστε παντού, ούτε να χρησιμοποιούμε το ασανσέρ για να ανεβούμε στο 1ο όροφο της πολυκατοικίας.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικούς εύκολους τρόπους για να αυξήσετε τη σωματική δραστηριότητα μέσα στη μέρα.

ΕΥΚΟΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
  • Σταθμεύστε το αυτοκίνητο σας 1 -2 τετράγωνα πιο μακριά από τον προορισμό σας ώστε να περπατήσετε την υπόλοιπη διαδρομή. Σταδιακά η απόσταση μπορεί να μεγαλώσει
  • Κατεβείτε από το ασανσέρ έναν όροφο πιο πριν
  • Κρύψτε το τηλεκοντρόλ! έτσι θα αναγκαστείτε να διανύσετε την απόσταση καναπές-τηλεόραση. Θα εκπλαγείτε πόσες φορές θα πρέπει να σηκωθείτε
  • Προτιμήστε τις κανονικές σκάλες αντί για τις κυλιόμενες
  • Αν τα σκαλιά είναι πολλά πάρτε τις κυλιόμενες αλλά μη μείνετε ακίνητοι. Ανεβείτε τις (κυλιόμενες) σκάλες
  • Χρησιμοποιείστε ποδήλατο ή περπατήστε στις κοντινές διαδρομές
  • (Για ιδιοκτήτες σκύλων) Να βγάζετε καθημερινά το σκύλο σας βόλτα. Σταδιακά αυξήστε τη διάρκεια της βόλτας.
Προκειμένου να έχουμε επιτυχία καλό είναι να βλέπουμε την άσκηση σαν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι. Βάλτε στοίχημα με τα παιδιά σας ποιός θα ανέβει τις σκάλες πιο γρήγορα, επιλέξτε να περπατάτε σε τετράγωνα σε συγκεκριμένη σειρά ή χρώμα, ανεβείτε τα σκαλιά δυο-δυο κλπ.

Βέβαια υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου η φαντασία γίνεται πραγματικότητα, με εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μία σκάλα στο μετρό μετατρέπεται σε πιάνο(!). Κυριολεκτικά κάθε σκαλί είναι ένα πλήκτρο, αφού όταν ανεβαίνουν επάνω σε αυτό, αυτό παράγει μουσική.



Έτσι, στη Σουηδία, η άσκηση γίνεται παιχνίδι!

λέξεις κλειδιά: σωματική άσκηση, σωματικη ασκηση, φυσική δραστηριότητα, φυσικη δραστηριοτητα, γυμναστική, γυμναστικη, παχυσαρκία, παχυσαρκια

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή