Επιβολή προστίμων από τον ΕΦΕΤ

Δελτίο τύπου ΕΦΕΤ, 28/01/2010

"Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι που διενεργεί ο Ε.Φ.Ε.Τ. σε επιχειρήσεις τροφίμων, τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσον και μετά από καταγγελίες καταναλωτών. Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι μια σειρά από επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις. Στις ανωτέρω επιχειρήσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 381.000 ΕΥΡΩ.[...]"

Τα στοιχεία των επιχειρήσεων αναφέρονται αναλυτικά στη συνέχεια του δελτίου τύπου. Μπορείτε να το βρείτε εδώ : www.efet.gr

ΥΓ. Αξίζει να επισημανθεί ότι ο ΕΦΕΤ ακόμα δεν ανακοινώσει κάτι σχετικά με τις "παρατυπίες" 3 μεγάλων επιχειρήσεων που βρέθηκαν να διακινούν προϊόντα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Να υπενθυμίσουμε ότι -σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης- για την γαλακτοβιομηχανία "ΒΙΟΓΑΛ" εκκρεμεί η επιβολή προστίμου που μπορεί να φτάσει το ποσό των 1.000.000 ευρώ . Διαβάστε περισσότερα : Νέα διατροφικά σκάνδαλα, επικίνδυνα τρόφιμα στην αγορά.

λέξεις κλειδιά: ΕΦΕΤ, εφετ, efet, πρόστιμα, νοθευμενα τρόφιμα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή