Προειδοποιήσεις του ΕΟΦ για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής

Σύμφωνα με δελτία τύπου του ΕΟΦ από τις 20 έως 29 Ιουλίου ορισμένα προϊόντα που προωθούνται ως συμπληρώματα διατροφής ή για απώλεια βάρους, και πιθανότατα διακινούνται στη χώρα μας μέσω διαδικτύου, είναι νοθευμένα με φαρμακευτικές ουσίες.

Ημ/νία
Όνομα
Απαγορευμένη ουσία
20/7
NOVEDEX XT 60 caps
Androstenedione
20/7
Alive Whole Food Energizer
Coriolus Versicolor.
29/7
NEOSINA caps
Clinoptinoline.
29/7
UP ULTIMATE PERFORMANCE DAILY FORMULA
Sildenafil
29/7
MAGIC SLIM
Σιβουτραμίνη*


Η κατανάλωση των παραπάνω μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις στην υγεία. Όσοι έχουν στην κατοχή τους κάποιο από αυτά να σταματήσει άμεσα τη χρήση τους και να ενημερώσει τον ΕΟΦ.

Και πάλι αξίζει να αναφερθεί ότι η αγορά συμπληρωμάτων διατροφής ή άλλων σκευασμάτων από το διαδίκτυο ή άλλες αναξιόπιστες πηγές θέτει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.


* Η σιβουτραμίνη έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε φάρμακα για την απώλεια βάρους όπως το Reductil αλλά αποσύρθηκε πρόσφατα καθώς υπάρχουν ενδείξεις για παρενέργειες όπως αυξημένος κίνδυνος για αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή κ.α. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε μία προηγούμενη ανάρτηση : Επικίνδυνα τα Reductil, Reduxade και Zelium ?
 

λέξεις κλειδιά: ΕΟΦ, συμπληρώματα διατροφής, συμπληρωμαατα διατροφης, απώλεια βάρους, απωλεια βαρους, magic slim,  simpliromata diatrofis,  νοθεία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή