Καρότα : το νέο (υγιεινό) junk food?

Πώς θα σας φαινόταν αν αγοράζατε ένα προϊόν με φανταχτερή συσκευασία, όλοι οι φίλοι σας το θεωρούν cool , είναι φτηνό και αντίθετα με τα συνηθισμένα junk food έχει λίγες θερμίδες;

'Ενα γνωστό τρόφιμο λανσάρεται με έναν καινούριο τρόπο στις ΗΠΑ. Η ένωση A Bunch of Carrot Farmers ( σε ελεύθερη απόδοση "Ένα Σωρό Καλλιεργητές Καρότων") προχώρησε στην παραγωγή συσκευασμένων καρότων, τα οποία προωθεί ως το νέο (υγιεινό) junk food.

πηγή : usatoday.com
Τα μικρά καρότα -πρόκειται για την ποικιλία baby carrots- διατίθενται  συσκευασμένα σε 3 διαφορετικές συσκευασίες που μοιάζουν πολύ με τις κλασσικές σακούλες από junk food (πατατάκια, γαριδάκια κλπ) και είναι έτοιμα προς κατανάλωση.

Παράλληλα έχουν χρησιμοποιηθεί όλοι οι σύγχρονοι τρόποι διαφήμισης που έχουν απήχηση στους νέους για την προώθησή τους : Facebook, Twitter, ιστοσελίδα με έντονα γραφικά, αφίσες και φυσικά διαφημιστικά σποτ στην τηλεόραση.

Προς τα παρόν το προϊόν διατίθεται πιλοτικά σε 2 γυμνάσια στις ΗΠΑ, το ένα βρίσκεται στην πολιτεία του Οχάιο και το άλλο στη Νέα Υόρκη ,προκειμένου να αξιολογηθεί η ανταπόκριση του κοινού στο νέο προϊόν.

Σύμφωνα με το διευθυντή του γυμνάσιου στο Οχάιο οι μαθητές έδειξαν αμέσως ενδιαφέρον να δοκιμάσουν τα καρότα.

Καθώς η νεανική παχυσαρκία αυξάνεται θα ήταν ιδιαίτερα θετικό αν τα καρότα ή κάποιο άλλο υγιεινό προϊόν κατάφερνε να πάρει τη θέση των ανθυγιεινών τροφών στην καθημερινή διατροφή.

Αντικειμενικά μερικοί από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την αγορά/κατανάλωση ενός τροφίμου από τους έφηβους είναι η συσκευασία, η διαφήμιση και η αποδοχή από τους συνομηλίκους.Από την άλλη, μία γενιά που έχει συνηθίσει τις έντονες, τεχνητά ενισχυμένες γεύσεις, μπορεί να ικανοποιηθεί από την απλή, φυσική γεύση του καρότου;


Ένα από τα 3 διαφημιστικά σποτ.


Η κάθε σακούλα με καρότα :
  • ζυγίζει 85 γρ
  • Έχει 35 θερμίδες
  • 0 λίπος
  • στοιχίζει 50 λεπτά του δολαρίου

Σχετικοί σύνδεσμοι

www.babycarrots.com
Cincinnati.com  
blog.syracuse.com


λέξεις κλειδιά: καρότα, καροτα, carrots, σακούλες με καρότα,  αυτόματος πωλητής με καρότα, ΗΠΑ καρότα, καρροτα, karota, carota

Σχόλια

Ο χρήστης Elpiniki είπε…
Ειναι φανταστικα... και τελειες διαφημισεις... Φοβερο πραγματικά
Ο χρήστης ioanna είπε…
Ομολογουμένως πρόκειται για καινοτομία. Αυτά συμβαίνουν όταν βάζεις τη φαντασία σου να δουλέψει.

υγ. ευχαριστώ για το λινκ. Όπως θα δεις έχω ανταποδώσει.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή