Οι συσκευασίες γάλακτος γίνονται φιλικές για άτομα με προβληματα όρασης

Η γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ ανακοίνωσε πρόσφατα με δελτίο τύπου (30/09/2010) ότι οι συσκευασίες γάλακτος τροποποιούνται έτσι ώστε τα άτομα με προβλήματα όρασης να έχουν τη δυνατότητα να διακρίνουν τα προϊόντα γάλακτος μεταξύ τους, συνεπώς να είναι σε θέση να επιλέγουν μόνοι τους το προϊόν που επιθυμούν χωρίς βοήθεια από τρίτους.

Παρακάτω ακολουθεί το δελτίο τύπου της εταιρείας.

Λάρισα, 30 Σεπτεμβρίου 2010
Δελτίο τύπου


Στο εξής, και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα γάλατα ΟΛΥΜΠΟΣ γίνονται φιλικά προς τα άτομα με προβλήματα όρασης, αφού οι συσκευασίες Επιλεγμένο, Βιολογικό και Ζωής, φέρουν στο καπάκι τη λέξη «ΓΑΛΑ» και τα γράμματα «Π» για το πλήρες και «Ε» για το ελαφρύ, γραμμένα σε σύστημα Braille.

Το Braille είναι ένα απτικό σύστημα ανάγνωσης και γραφής. Αποτελείται από ανάγλυφες κουκκίδες που αντικαθιστούν τα γράμματα του αλφαβήτου έτσι ώστε να μπορούν τα άτομα με προβλήματα όρασης να διαβάζουν αγγίζοντας τα.

Έτσι, θα μπορούν όλοι να ξέρουν ποιο γάλα επιλέγουν. Η ΟΛΥΜΠΟΣ δείχνει πως όταν υπάρχει η θέληση να νιώσεις τις ανάγκες των συνανθρώπων σου, πάντα υπάρχουν τρόποι να το κάνεις.

Η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για μία αξιέπαινη προσπάθεια, που θα πρέπει να επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα, ώστε να αυξηθεί ο βαθμός αυτονομίας των ανθρώπων με προβλήματα όρασης.


Σχετικοί σύνδεσμοι
ΟΛΥΜΠΟΣ Το επίσημο σαιτ της εταιρείας


λέξεις κλειδιά : γάλα, γάλατα, γαλακτοβιομηχανία, OLYMPOS, ΟΛΥΜΠΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή