Επιστολή ΔΣ ΕΔΔΕ προς αντιπεριφέρεια Χανίων

Η Ένωση Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος , με αφορμή προγραμματισμένη ομιλία του κυρίου Μουρούτη Κωνσταντίνου σε εκδήλωση υπό την αιγίδα της αντιπεριφέρειας Χανίων, έστειλε επιστολή, εφιστώντας την προσοχή στα επιστημονικά του διαπιστευτήρια και αμφισβητώντας την καταλληλότητα του να συμμετέχει σε ομιλίες ενημερωτικού χαρακτήρα σχετικά με τη διατροφή.



Ημερ/νία : 21/10/2014

Αρ. Πρωτ.: 499

ΘΕΜΑ: « Ομιλία κου Μουρούτη με την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Χανίων »

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι στην πόλη των Χανίων και ειδικά στο Πνευματικό Κέντρο του Νομού σας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ομιλία του Κου Μουρούτη Κων/νου, στις 24/10/14, υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Χανίων

Έχουμε σαν Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος ερευνήσει την δραστηριότητα του κου Μουρούτη και έχουμε πλέον σημαντικές και βάσιμες αμφιβολίες τόσο για την επιστημονική του επάρκεια όσο και για τους πραγματικούς σκοπούς της δραστηριοποίησής του.

Ο Κος Μουρούτης συστήνεται ως γιατρός, άλλες φορές ως φυσίατρος και άλλες ως φυσικοπαθητικός, νευροεπιστήμων κτλ, ενώ όπως αναφέρει και στο βιογραφικό του ο ίδιος, τα πτυχία τα έχει αποκτήσει από Πανεπιστήμια της Γερμανίας.

Κύριο αντικείμενο των ομιλιών του είναι η Ουμανιστική χορτοφαγία, όπως αποκαλεί τη διατροφική τάση που απομακρύνει από τη διατροφή του ανθρώπου το κρέας και τα παράγωγά του και το γάλα.

Θα μπορούσαμε σε επιστημονικό επίπεδο να αντικρούσουμε την άποψή του με πλήθος εργασιών και μελετών. Όμως αυτό που μας προβληματίζει και μας θέτει σε συναγερμό είναι οι αστήρικτες και χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο αιτιάσεις του περί μετάλλαξης και διόρθωσης των γονιδίων μέσω της αγάπης και την Θεολογίας (!)

Παραπέρα ερευνώντας την δραστηριότητα του κου Μουρούτη ανακαλύψαμε την λειτουργία της ΜΚΟ Ινστιτούτο Νέας Ζωής, της οποίας πρόεδρος είναι ο κος Μουρούτης. Έχουμε βάσιμες υποψίες τόσο από τις αναρτήσεις στο youtube όσο και από τα κείμενα που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης ότι υπάρχει μια ενδεχόμενη παραθρησκευτική δράση.

Σας παρακαλούμε όπως και εσείς προσωπικά ελέγξετε τη δράση του Κου Μουρούτη Κων/νου και εφόσον κρίνετε απαραίτητο να προβείτε σε όλες τις ενέργειες που θα προφυλάξουν μια τόσο ευαίσθητη ομάδα όπως οι έφηβοι.

Θεωρούμε δεδομένο ότι τέτοιου είδους ομιλίες ενημερωτικού περιεχομένου προ ευαίσθητες ομάδες, θα πρέπει να γίνονται μόνο από πιστοποιημένους διαιτολόγους διατροφολόγους και όχι από αυτοπροσδιοριζόμενους ειδικούς.

Παρακαλούμε επίσης όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Σας επισυνάπτουμε χαρακτηριστική ομιλία του κου Μουρούτη όπως είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα της ΜΚΟ Ινστιτούτου Νέας Ζωής http://inz.gr/page15.html.
Προσέξτε ότι σε κρίσιμο ζήτημα όπως είναι αυτό της αντιμετώπισης του καρκίνου δεν παραθέτει την παραμικρή βιβλιογραφία! Διαβάστε περισσότερα 


Σχετικοί σύνδεσμοι
Διαιτολόγοι-Μαϊμού

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή