Ανακοίνωση για τα "τεστ δυσανεξίας" από τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου-Ολυμπίας

Συγχαρητήρια στον Ιατρικό σύλλογο Πύργου- Ολυμπίας που πήρε θέση για ένα σοβαρό πρόβλημα που υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι δυνατό ο καθένας να παίζει με την υγεία του κόσμου, καθώς και να απομυζά χρηματικά ποσά για αναποτελεσματικά τεστ που δεν έχουν καμία επιστημονική βάση.
Μακάρι να πάρουν παράδειγμα και οι σύλλογοι των υπόλοιπων περιοχών, και φυσικά οι αρμόδιοι φορείς που τόσο καιρό κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου...

Να θυμίσουμε ότι με τον όρο τροφική δυσανεξία εννοούμε την ύπαρξη ευαισθησίας σε ορισμένες τροφές, που στις περισσότερες περιπτώσεις οφείλεται σε κάποια ενζυμική ανεπάρκεια . Οι πιο γνωστές τροφικές δυσανεξίες είναι η δυσανεξία στη λακτόζη και η δυσανεξία στη γλουτένη (κοιλιοκάκη). Τα συμπτώματα που εμφανίζονται ποικίλουν και μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο (πόνος στην κοιλιά, πρήξιμο, διάρροια, μειωμένη απορρόφηση θρεπτικών στοιχείων, αναιμία και άλλα) αλλά δεν σχετίζονται με την αύξηση του σωματικού βάρους.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ Πύργος 20-07-2015
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε΄ 1 - ΠΥΡΓΟΣ 27100
ΤΗΛ: 2621 0 22311 - ΦΑΞ: 2621 0 20044
E-mail: ispo@otenet.gr
Site: www.ispyrgou.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τελευταίο διάστημα, έχει υποπέσει στην αντίληψή μας ότι όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας προκειμένου να χάσουν τα περιττά κιλά τους, καταφεύγουν σε διάφορες μεθόδους και σε μη ειδικούς επαγγελματίες της υγείας και της διατροφής.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας θεωρεί καθήκον του να ενημερώσει για τους κινδύνους που απορρέουν από την εφαρμογή μη επιστημονικών και μη αποδεδειγμένων μεθόδων διάγνωσης και θεραπείας ενδεχόμενης τροφικής δυσανεξίας, οι οποίες προτείνονται και εφαρμόζονται από διάφορους πλανόδιους αυτοαποκαλούμενους «ειδικούς», μεταξύ των άλλων και στην δική μας περιοχή ευθύνης. Οι ανωτέρω μέθοδοι πέραν του ότι στερούνται τεκμηριωμένης αποτελεσματικότητας εγκυμονούν τον κίνδυνο να οδηγηθεί ο εξεταζόμενος σε επί μακρόν αδικαιολόγητη διατροφική στέρηση πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, την οποία θα του προτείνει ο «ειδικός», με εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες για την υγεία του.
Ο Ι.Σ.Π.Ο σκοπεύει να επανέλθει εκτενέστερα επί του θέματος με συνέντευξη τύπου και επιφυλάσσεται να χρησιμοποιήσει, αν παραστεί ανάγκη, κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να προασπίσει την δημόσια υγεία, όπως υποχρεούται εκ του θεσμικού του ρόλου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Νίκος Κατσαρός Χρήστος Γιαννικούλης



Σχετικοί σύνδεσμοι
Ανακοίνωση Ι.Σ.Π.Ο. για τεστ δυσανεξίας



Λέξεις κλειδιά: test dysanexias, τεστ δυσανεξίας, τεστ δυσανεξιασ, γιατροί, κοιλιοκάκη, απώλεια βάρους

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζέα

Προϊόντα-απάτη: πως τα να ξεχωρίσεις

Ακμή και διατροφή